A Castelló es van tramitar 3.044 denúncies per consum d’alcohol i drogues

Dues de cada tres delictes comesos contra la seguretat viària estan relacionats amb el consum d’alcohol i/o drogues

El delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha informat que “dues de cada tres delictes contra la seguretat viària estan relacionats amb el consum d’alcohol i/o drogues”. De fet, ha subratllat el delegat, l’any passat es van tramitar 27.176 denúncies per consum d’alcohol i drogues en la Comunitat Valenciana, amb un increment del 16,45% en relació amb 2017. Per províncies, a Alacant es van tramitar 8.800 denúncies, a Castelló 3.044 i a València 15.332.

Fulgencio ha visitat avui al costat de la cap provincial de Trànsit, Pilar Fúnez, i el tinent coronel del Sector de Trànsit de la Guàrdia Civil, Javier Sánchez Ferragut, un dels controls de la Direcció General de Trànsit per a la campanya especial sobre control de consum d’alcohol i drogues, que es desenvolupa en la Comunitat Valenciana des d’avui i fins al pròxim 9 de juny. En aquesta campanya col·labora l’Associació de persones amb lesió medul·lar i altres discapacitats físiques, ASPAYM, per a conscienciar als conductors sobre les conseqüències que poden arribar a tenir aquestes conductes al volant. També les subdelegades del Govern de Castelló i Alacant, Soledad Ten i Araceli Poblador, han visitat controls de la DGT en les seues respectives províncies amb motiu de l’inici de la campanya.

Juan Carlos Fulgencio ha destacat “la transcendència d’aquestes campanyes que serveixen per a prevenir la conducció sota els efectes de tota mena de drogues”. De fet, ha indicat que “un augment del nombre de controls policials porta aparellada una reducció en el nombre d’accidents amb víctimes”.

El delegat ha recordat que “el consum d’alcohol i/o drogues pot multiplicar fins per 15 el risc a patir un accident”. Segons ha afegit el delegat, “amb taxes d’alcoholèmia dins dels marges legals permesos, el nostre nivell de risc d’accident pot veure’s incrementat. L’única taxa segura és 0.0%”. A més, “la presència de l’alcohol i/o drogues en els conductors no solament està relacionada amb una major accidentabilidad sinó també en una major mortalitat, a l’ésser un factor vinculat al pitjor pronòstic en les lesions patides”, ha assenyalat el delegat.

Balanços campanyes anteriors

En la campanya desenvolupada entre el 10 i el 16 de desembre de l’any passat, es van efectuar 11.494 proves d’alcoholèmia (4.806 a València, 5.081 a Alacant i 1.607 a Castelló) i 306 de drogues (200 a València, 72 a Alacant i 34 a Castelló).

Del total de proves d’alcoholèmia, 155 van donar positiu (65 a València, 69 a Alacant i 21 a Castelló) i de control de drogues, 89 van donar positiu (51 a València, 25 a Alacant i 13 a Castelló).