María Gómez assumeix Projectes Europeus; Juan de Dios Navarro, Innovació, Agenda Digital, Informàtica i Gestió Documental i Javier Sendra, Recursos Humans

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha anunciat aquest matí la designació d’Ana Serna com a nova portaveu de l’equip de Govern. La vicepresidenta segona seguirà, a més, exercint les seues competències en l’àrea de Cicle Hídric. Així ho ha traslladat Mazón als mitjans de comunicació, als qui ha detallat els canvis que s’han dut a terme en les competències dels diputats, després de la marxa d’Adrián Ballester i Juan Francisco Pérez Llorca. Segons ha avançat el responsable institucional, en el pròxim ple del mes d’octubre s’incorporaran Teresa Belmonte i José Ramón González de Zárate, en substitució d’aquests.

Mazón ha ressaltat la responsabilitat que assumeix Serna com a altaveu del treball que exerceix l’equip de Govern de la institució provincial -format per PP i Ciutadans-, així com la seua continuïtat al capdavant d’una de les àrees prioritàries per a la institució en la defensa de l’aigua i dels interessos hídrics de regants i agricultors.

La reestructuració afecta a diversos diputats, als qui se’ls han assignats noves delegacions, mentre que uns altres mantindran les àrees que ja gestionaven. María Gómez s’encarregarà de Projectes Europeus i continuarà al capdavant d’Administració General i Hisenda; Juan de Dios Navarro assumirà les àrees d’Innovació, Agenda Digital, Informàtica i Telecomunicacions, Gestió Documental i Registre, així com una dels dos càrrecs de portaveu adjuntes del Grup Popular, mentre que mantindrà la seua labor al capdavant de Residents Internacionals i Contractació.

El diputat Javier Sendra, qui prosseguirà amb les seues comeses des de l’àrea d’Emergències del Consorci Provincial de Bombers, reforçarà els corresponents a Despoblament i Repte Demogràfic i sumarà la de Recursos Humans.

Per part seua, José Ramón González de Zárate, que s’incorpora a la institució en substitució de Juan Francisco Pérez Llorca, dirigirà l’àrea d’Arquitectura, i Teresa Belmonte, que arriba a la corporació després de deixar l’acta de diputat Adrián Ballester, assumirà les responsabilitats de la Llar Provincial Antonio Fernández Valenzuela, així com de Cooperació i Voluntariat.

El president de la Diputació, acompanyat per les vicepresidentes Julia Parra i Ana Serna, ha desglossat aquesta reestructuració amb la qual afrontarà la segona part del seu mandat.

En relació amb els canvis que s’han dut a terme en l’equip de govern, Mazón ha manifestat que María Gómez s’encarregarà de la captació i gestió dels fons europeus en un moment clau per a la província, “els municipis de la qual necessiten inversions de la Unió Europea per a fer front a la crisi del Covid, una comesa en el qual la Diputació d’Alacant juga un paper molt important com a altaveu i administració que articula la sol·licitud d’ajudes”.

Respecte a Juan de Dios Navarro, el dirigent provincial ha concretat que tindrà entre les seues funcions promoure les propostes del Centre d’Intel·ligència Digital de la província d’Alacant -CENID-, un projecte que va nàixer en col·laboració amb la Universitat d’Alacant i la Universitat Miguel Hernández, al mateix temps que haurà de focalitzar els seus esforços durant els dos anys de legislatura que queden per davant a complementar i potenciar l’ajuda i assistència als col·lectius de ciutadans internacionals que resideixen a la província.

Del diputat Javier Sendra, el president ha afirmat que, al “significatiu treball que duu a terme en l’organització dels efectius de bombers del Consorci de la Diputació”, se suma el de coordinar l’àrea de Recursos Humans de la institució, “peça clau per al bon funcionament dels serveis que la Diputació presta als municipis de la província”.

Les dues noves incorporacions a l’equip de Govern tindran un paper essencial en el funcionament de l’entitat, tal com ha relatat Mazón. José Ramón González de Zárate serà la persona responsable d’impulsar els nous Centres de Congressos d’Elx i Alacant, així com el projecte de rehabilitació de l’enclavament de Xorret de Catí.

Per part seua, Teresa Belmonte té per davant una “il·lusionant labor” al capdavant de la Llar Provincial Antonio Fernández Valenzuela, “una dels principals senyals d’identitat de la Diputació d’Alacant i un dels centres als quals més afecte professem pel treball del seu personal i pels usuaris que resideixen en ell”, segons ha reconegut Carlos Mazón.

La resta dels diputats provincials continuaran assumint les competències que tenien designades des del principi de la legislatura, mentre que Miguel Ángel Sánchez i Juan de Dios Navarro exerciran els càrrecs de portaveu adjunts del Grup Popular.