Aquest grup empresarial subratlla: “La llei de salut valenciana no aplica en aquest cas perquè és molt posterior a l’inici de la concessió”


La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha validat l’operació de compra per part de Ribera Salud del paquet accionarial de DKV en Marina Salut autoritzant així, segons informa Ribera Salud, que aquest grup gestione la totalitat del departament de salut de Dénia (Alacant).

En un comunicat, aquest grup empresarial sanitari ha subratllat que “la llei de salut valenciana -que impedeix la concentració de les participacions empresarials en aquest àmbit de la gestió sanitària- no aplica en aquest cas perquè és molt posterior a l’inici de la concessió”.

“DKV comptava fins ara amb el 65% de les accions de Marina Salut, que ara passen a les mans del grup Ribera, que ha format part del projecte des de l’inici de la col·laboració públic privada per a la gestió d’aquest departament de salut”, informa Ribera Salud.

“Aquest acord és fruit de l’evolució natural d’una relació de col·laboració lleial amb DKV, d’una banda, i de compromís i vocació de servei amb els ciutadans de l’àrea de Dénia i la cura de la seua salut, per un altre”, ha assegurat la consellera delegada de Ribera, Elisa Tarazona.

Tarazona ha llançat un missatge de tranquil·litat en assegurar que aquesta operació “no suposarà canvis en les condicions laborals de la plantilla ni en els plans de Marina Salut”.

Per part seua, Josep Santacreu, conseller delegat de DKV, ha afirmat “estem molt satisfets de la gestió realitzada al llarg d’aquests 13 anys. No solament hem complit amb els objectius que ens fixem, sinó que hem millorat substancialment la qualitat de l’atenció sanitària i hem generat un impacte econòmic i social molt positiu a la comarca. Volem donar les gràcies i felicitar la plantilla, especialment per la gestió realitzada durant la pandèmia”.

El departament de Salut de Dénia compta amb una plantilla de 1.400 professionals, que cobreixen l’assistència sanitària de 163.000 ciutadans, a través d’una xarxa assistencial que inclou Atenció Primària i l’Hospital de Dénia, com a centre sanitari de referència.