La Policia Local d’Alaquàs investiga a més persones associades al cas

La Policia Local d’Alaquàs, després de diversos operatius policials, va detenir en la matinada del diumenge 20 de febrer a la presumpta autora d’un delicte continuat de furt en el cablejat elèctric utilitzat en l’enllumenat públic.

En les últimes setmanes s’han registrat diverses sostraccions en el cablejat de l’enllumenat públic que dona servei a diferents zones del municipi, una acció que provoca diversos problemes al veïnat per la suspensió del servei, danys en la infraestructura elèctrica i que a més suposa un cost addicional per a l’Ajuntament d’Alaquàs. Les últimes sostraccions han suposat vora 10.000 euros per la substitució del cable a més de les hores de treball de les persones que s’encarreguen de la reposició.

Està comprovat que aquest material, compost principalment per coure, és furtat per vendre’l posteriorment. Donades les investigacions, els presumptes autors participaven en grups que es distribuïen en determinades zones allunyades d’habitatges i en moltes ocasions lluny del nucli urbà, amb preferència de zones poc transitades. Una vegada fets els preparatius, una persona furtava i altra persona alertava de la presència policial.

El Cos de Policia Nacional, que ha treballat activament en la resolució, està en aquests moments investigant el cas i ha procedit a la pràctica de més detencions associades al cas. El Codi Penal va ser modificat fa uns anys i ara es tipifica aquesta classe d’il·lícits com a furts agreujats i les persones implicades s’enfronten a penes de presó de fins a 3 anys.

L’Ajuntament d’Alaquàs recorda a la ciutadania la importància d’informar a la Policia Local davant de qualsevol sospita de possibles furts o manipulacions en la xarxa municipal.