L’Ajuntament, en col·laboració amb entitats i agrupacions, ha previst diferents activitats en l’arrancada de la temporada estival

El municipi de Soneja es prepara per a la temporada estival amb un complet programa d’activitats el mes de juny. Per això, l’Ajuntament, en col·laboració amb diferents entitats i agrupacions, ha coordinat diferents trobades en el qual la tradició, la música i la diversitat seran els grans protagonistes.

El mes d’activitats començarà el diumenge 2 de juny amb la celebració del Corpus Christi. Aquesta tradicional trobada comptarà amb la participació de la banda juvenil musical en la cercavila de migdia, omplint els carrers de Soneja amb melodies festives i un ambient de fervor i celebració.

De la mateixa manera, el dissabte 8 de juny està prevista la processó del Sagrat Cor de Jesús, amenitzada per la Banda Unió Musical de Soneja. Aquest mateix dia, també es durà a terme l’esperada obertura de la piscina municipal, oferint als veïns un refugi contra les altes temperatures estiuenques. Al costat de la piscina, obrirà també el popular Bar-Quiosquet, conegut punt de trobada estival.

El cap de setmana del 14 i 15 de juny, Soneja torna a acollir el popular Orgull Rural 2024, amb motiu de l’orgull LGTBIQ+ i que converteix el municipi en l’epicentre de la diversitat a la comarca de l’Alt Palància. L’edició d’enguany promet repetir l’èxit de l’exercici anterior, amb activitats i celebracions durant dos dies dedicats a impulsar la inclusió i la llibertat, amb una gran marxa reivindicativa com a pedra angular de la cita.

De la mateixa manera, el dissabte 15 de juny, l’Associació de Dones de Soneja organitzarà el seu tradicional sopar d’estiu, una trobada que permet als seus participants donar la benvinguda a l’estiu i tancar un exercici de trobades anual.

El divendres dia 21 de juny els més joves de Soneja gaudiran d’una festa amb motiu de la fi del curs escolar. La cita comptarà amb castells inflables i posarà el fermall d’or a l’exercici educatiu un sopar popular de ‘sobaquillo’. Per part seua, el dissabte 22 la banda juvenil s’acomiada de les classes amb un animat concert i un cicle d’audicions, en el qual els joves músics de Soneja mostraran el seu talent i esforç.

Finalment, el 29 de juny, la banda juvenil es desplaçarà a Banyeres de Mariola per a participar en i intercanvi de bandes impulsat per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV).

Amb aquesta àmplia gamma d’activitats, l’Ajuntament de Soneja convida a tots els veïns a participar i gaudir d’un juny ple de cultura, tradició i comunitat. Sens dubte, un mes que promet satisfer tots els gustos i oferir moments inoblidables per a tots.